Aranybástya Városnéző Kalauz

Üdvözöli a Budai Várnegyed, az UNESCO Világörökség része, ahol a gasztronómia és városi kalandok egyesülnek! Engedje, hogy elvarázsolja a Budai Vár romantikus környékével, ahol színes program lehetőségek várják és garantáltan emlékezetessé teszik látogatását! A közel 800 éves Mátyás-templomon és a Várkert Bazár Triton-kútján át induljon egy izgalmas utazásra Budapest rejtett kincseivel és kulturális örökségeivel. Járja be a Budai Várnegyed lenyűgöző látnivalóit, ismerje meg történetét, majd tegye felejthetetlenné egy gasztronómiai élménnyel!

Gasztronómiai Ajánlat

A Budapest történelmének fontos helyszínén, a Lónyay-Hatvany-villa épületében található Aranybástya Étterem 2021-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A villa története egészen a török korig nyúlik vissza, melynek helyén a hódoltság idején egy sokszög alakú török védmű állt, az Aranybástya. A villa 1870 és 1872 között épült, Ybl Miklós tervei alapján, klasszicista és neoreneszánsz elemekkel gazdagítva. A villa 1915-ben került Hatvany Ferenc műgyűjtő és festőművész tulajdonába, aki itt helyezte el világhírű műkincsgyűjteményét.

Asztalfoglalás

A budai vár egyik legszebb kilátása

Az örökpanorámás étterem teraszáról a budai Vár egyik legszebb kilátását élvezheti. Szél Attila, séf és László Péter, cukrászmester vezetésével az Aranybástya ételei kiváló helyi alapanyagokból, a legújabb technikával készülnek és letisztult, közérthető bisztróstílust képviselnek. A gasztronómiai élményben bővelkedő étterem, tökéletes választás legyen szó ízletes ebédről, kávé kíséretében süteménykülönlegességekről, exkluzív Philipponnat délutáni pezsgő ajánlatról vagy akár egy romantikus vacsoráról.

Asztalfoglalás
Az Aranybástya SkyTerrace-ának kényelmes foteleiből közvetlen és akadálymentes kilátás nyílik a Parlament épületére és Budapest főbb nevezetességeire.
Az Aranybástya a Philipponnat Champagne első magyar nagykövete. Élvezze az exkluzív délutáni pezsgőélményt ínyenc finomságokkal párosítva.

Philipponnat Délutáni Pezsgő Ajánlat

Merüljön el a francia pezsgőkultúra bűvöletébe a két főre szóló exkluzív Aranybástya Philipponnat délutáni pezsgőélményével tökéletesen párosítva ínyenc finomságokkal. Kényeztesse magát 12 és 17 óra között a füstölt pisztrángon át, a málnás macaronon keresztül egy üveg Philipponnat pezsgőkülönlegességgel.

ÉTLAP MEGTEKINTÉSE

Budapest Castle Bus

A budapesti Várbusz egyedülálló lehetőséget kínál a város történelmi nevezetességeinek felfedezésére, miközben könnyen megközelíthetővé teszi éttermünket! A naponta reggel 9 és délután 5 óra között, 10 percenként induló, elektromos minibuszok a Várnegyed 5 pontján állnak meg. Használja ki ezt a kényelmes közlekedési lehetőséget, hogy könnyedén elérje éttermünket, és megtapasztalja a történelmi negyed varázsát fárasztó séta nélkül!

Menetrend
Az Aranybástya Étterem belső tere az aktuális magyar művész kiálltásával a falakon.

Aranybástya Kiállítás

Az Aranybástya kiállításának részeként élvezze a kulturális összművészeti élményt, ahol a magával ragadó hazai műalkotások találkoznak az étterem kiváló ételkülönlegességeivel. A Fine Art Hungary-val való partnerségünk révén, amely kiváló szakemberek által összeállított Top 100 listáján bemutatja a magyar kortárs művészek legkiemelkedőbb alkotásait, lehetőségünk van arra, hogy az étteremben olyan művészek munkái is megjelenjenek, akik a Fine Art Hungary rangos listáján helyezkednek el. Az elmúlt évek kiállítói között olyan neves művészek is szerepeltek, mint Hegedűs Alexandra, Szax Olivér, Som-Balogh Edina és Sávolt Karolina.

Aktuális kiállításunk

Alapítvány Programjai

Ismerje meg a Batthyány Lajos Alapítványt, amely szellemi műhelyként támogatja a magyar konzervatív gondolkodást és számos eseménnyel, pódiumbeszélgetéssel, koncerttel és összművészeti előadással várja az érdeklődőket. Fedezze fel báró Hatvany Ferenc emlékét az impozáns Lónyay-Hatvany-villa reprókiállításában, mely magába foglalja a második világháborúban veszett műgyűjtemény mestereinek műveit.

Részletek

Főőrség Kiállítás

A Hunyadi-udvarban található Főörség Kiállítás életképekkel és lebilincselő történetekkel várja látogatóit, hogy betekintést adjon az uralkodókat és családjukat „életük árán is” megvédő testőrök életébe. Fedezze fel az "Életem árán is!" kiállítást, ahol egy többgenerációs családi magángyűjtemény egyedülálló kollekcióját tekintheti meg. A kiállítás bemutatja a magyar testőrségek 260 éves történetét, korabeli életképekkel, ünnepségek fotóival, portrékkal, valamint testőr-egyenruhákkal, sisakokkal és személyes tárgyakkal.

Részletek

Szent István Terem

Élvezze a múlt varázsát tükröző Budavári Palota Szent István-termének lenyűgöző atmoszféráját! Tekintse meg a terem román stílusú belső tereit, a magyar ornamentika és mestermunkák harmonikus egyesítését, melyeket a teremben látható monumentális pirogránit kandalló és egyedülálló műremekek képviselnek. Az 1900. évi párizsi világkiállításon is díjazott terem az évek során megőrizte eredeti szépségét, és most, a Nemzeti Hauszmann Program keretében, újjászületett, hogy a látogatók élvezhessék a történelmi és művészeti kincseket.

Részletek

Budavári Séták és Hosszú Lépés Programok

Élje át a város izgalmas történeteit és a Várnegyed rejtett kincseit a Budavári Séták és a Hosszú Lépés Program tematikus sétáival. Eredjen a Budavári Séták kalauzolásával József nádor, a 20. századi asszonysorsok, a polgárváros világhírű látnivalóinak nyomába, vagy a Hosszú Lépés Program Budavári könyvsétáján ismerje meg közelebbről a zsidó új arisztokrácia életét és a Hatvany család történetét!

Részletek

Várjuk szeretettel környékünkön, ahol a városi kalandok és ízek együtt alkotnak felejthetetlen élményeket! Csatlakozzon hozzánk, és fedezze fel a város varázslatos szépségeit egy különleges kulináris utazás keretében!