Július elsejétől új kiállítás veszi kezdetét: Pál Dóra (BYDORAPAL) alkotó művész ‘Reborn’ névre hallgató festmény sorozatával találkozhattok az Aranybástyában.

Július elsejétől új kiállítás veszi kezdetét: Pál Dóra (BYDORAPAL) alkotó művész ‘Reborn’ névre hallgató festmény sorozatával találkozhattok az Aranybástyában.

A művésznőről

Pál Dóra, művésznevén BYDORAPAL, Budapesten élő, alkotó művész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett építész tervező művészként. Divat illusztrációkat  és olajfestményeket is készít: a festészet és a művészet Dóra számára nem csupán munka, hanem egy kifejezőeszköz, életforma, amely segít megtalálni az egyensúlyt és összhangot a mindennapokban.

Szereti a klasszikus, ikonikus részleteket, amelyek vizuálisan is kiegészítik a képek mondanivalóját. Egyedi festményei könnyen felismerhetők, így saját identitást hoznak létre olyan részleteknek köszönhetően, mint a perspektíva és a kompozíciók játéka. Művészete felhívja a figyelmet arra, hogy értékeljék az emberek az élet, a hétköznapok örömeit is.

A ‘Reborn’ sorozat

A sorozat karakterei bemutatják hogyan lehet az élet nehézségeit gördülékenyen és vidáman áthidalni. A festményeken és az illusztrációkon a jókedv, az elfogadás, a melegség, az önbecsülés, a mosoly, a lelki egyensúly játszik főszerepet. 

A sorozat fő üzenete az, hogy szükséges, hogy az ember néha megálljon ebben a rohanó világban és meglássa, értékelje mi is jelenti igazán a boldogság forrását. Minden képnek megvan a sajátos mondanivalója, amikre a címeik is utalnak: Appreciation,

Quality Time, My Kind of Thearpy, Part2, Precious Moment, Endless Love, Playfullness, United, Harmony.