Repüljön el Olaszországba február 9-én az Aranybástya Étteremmel közvetlenül a Buda Vár szívéből!

Legyen részese egy kulináris utazásnak Nápolyba, február 9-én, a Pizza Világnapja alkalmából és élvezze az olasz konyha egyedülálló élményét! Az Aranybástya olasz étteremmé alakul át különleges kemencéjének köszönhetően, amely a nápolyi hagyományokhoz hűen igazi autentikus pizzákat készít.

A Pizza Kaland Kezdetén

A pizza története izgalmas utazásra hív minket vissza, az idők hajnalára. Hiszen a görögöktől az egyiptomiakig és a perzsáktól az indiánokig évszázadok óta mindenki számára ismert volt az a kelt tésztából készült lapos kenyér, ami később a modern pizza elődje. Az az étel azonban, amit ma pizzaként ismerünk valójában valószínűleg Nápolyban született évtizedekkel azután, hogy a paradicsomot először bemutatták Európában. A leghíresebb a "pizza Margherita" számít a hamisítatlan nápolyi pizzának, az eredeti olasz recept szerint mozzarellát, bazsalikomot és olívaolajat tesznek a pizzára, erre kerülhet további feltét.

Olasz Kiválósággal Készült

Az Aranybastyánál büszkék vagyunk arra, hogy csak a legjobb olasz alapanyagokat használjuk, így biztosítva, hogy minden falatot átjárjon Olaszország gazdag íze. A napon érlelt paradicsomtól az Olatt fior di latte napoli reszelt mozzarella sajton át a Le 5 Stagioni lisztig, minden egyes összetevő az olasz gasztronómia lényegét testesíti meg, melyet a Valódi Nápolyi Pizza Szövetség (Associazione Verace Pizza Napoletana, AVPN) tanúsít. Ez a nagyra becsült minősítés garantálja, hogy pizzáink megfelelnek a hagyományos nápolyi pizzakészítés szigorú előírásainak, így minden egyes szelet autentikus kulináris élményt nyújt.

Az Aranybástya Új Konyhai Csodája

Az Aranybástya vadiúj kemencéje, a Moretti Forni Neapolis nem csak a világ legerősebb elektromos sütője, de egyúttal az igazi nápolyi pizzakészítés mesterműve is. Ez az eszköz tisztelettel őrzi az évszázadok tapasztalatát, az olasz konyha esszenciáját ötvözve a legújabb technológiai fejlesztésekkel. Az Aranybástya számára, pedig nem csupán egy eszköz, hanem kapu a karakteres olasz ízek és kulináris élvezetek világába.

Az olasz desszertek királynője

Az élmény nem lenne teljes a közkedvelt olasz desszert, a Tiramisu nélkül. Semmiképpen ne hagyja ki az olasz édességet, amely a tökéletes lezárás minden étkezésnek és a Friuli-Venezia Giulia régió büszkeségének számító Italicum!

Chef ajánlat

- Margherita Pizza (26cm) – 3.900 Ft + 15% szervizdíj

- Tiramisu – 2.950 Ft + 15% szervizdíj

Pizza Világnapja Menü

- Pizza Margherita (26 cm) – Az eredeti, autentikus nápolyi pizza élményéért!

- Tiramisu – Az olasz desszertek királynője, a tökéletes lezárás minden étkezésnek.

- Philipponnat Royale Réserve Champagne (1 dl) – Az ünnepi hangulat megkoronázása.

9,900 Ft/fő + 15% szervizdíj

Tartson velünk egy igazi olasz gasztronómiai kalandra a Pizza Világnapján és élvezze a paradicsom, a sajt és a bazsalikom tökéletes harmóniáját az Aranybástya Étteremben! A nápolyi járat helyei limitáltak, foglalja le repülőjegyét időben!