Nagy örömmel jelentjük be, hogy hamarosan megnyílik az Aranybástya Függőkert! Éttermünk függőkertje autentikus nápolyi pizzával várja Önt, melyeket hagyományos receptek és a legmodernebb technológia felhasználásával ötvözzük. Ismerje meg a Nápolyi pizza titkát, melynek varázsa összetéveszthetetlen olasz hangulatot csempész a Budai Vár szívébe. Engedje, hogy magával ragadja az olasz konyha gazdag ízvilága és Olaszország bája. Jöjjön el, és élvezze az egész napos Pizza & Prosecco élményt az Aranybástya Függőkertben!

A pizza, amit ma ismerünk, valószínűleg Nápolyban született évtizedekkel azután, hogy a paradicsomot először bemutatták Európában. A "pizza Margherita" számít a hamisítatlan nápolyi pizzának, az eredeti olasz recept szerint mozzarellát, bazsalikomot és olívaolajat tesznek a pizzára, további feltétekkel megbolondítva.

Az AVPN, vagyis az Associazione Verace Pizza Napoletana (Valódi Nápolyi Pizza Szövetség) egy protokollon alapuló egyesület, melynek célja a régi nápolyi hagyományok és szokások szerint előállított és feldolgozott pizzák védelme és értékének növelése, tekintettel a gyorsétteremláncok elterjedésére és az "Eredeti nápolyi pizza" elnevezés széleskörű használatára. Az Aranybástya Függőkert büszkén tartja magát az igazi olasz gasztronómia hagyományaihoz, azzal, hogy csak a legjobb olasz alapanyagokkal dolgozik, hogy minden egyes falatot átjárja Olaszország gazdag íze. A napon érlelt paradicsomtól, az Olatt fior di latte napoli reszelt mozzarella sajton át a Le 5 Stagioni lisztig, minden egyes összetevő az olasz kulináris művészet lényegét testesíti meg, amelyet az AVPN tanúsít.

A Moretti Forni Neapolis kemence pedig nem csupán a világ legerősebb elektromos sütője, hanem az igazi nápolyi pizzakészítés mesterműve is. Ez az eszköz tisztelettel őrzi az évszázadok tapasztalatát, az olasz konyha esszenciáját ötvözve a legújabb technológiai fejlesztésekkel.

Készen áll arra, hogy felfedezze az autentikus olasz konyha gazdag ízvilágát, melyet minden fogásunkba belecsempészünk a Pizza & Prosecco étlapunkon?

Előételek

Burrata, paradicsom, pesto, spenót, fokhagymás-rozmaringos focaccia

Vitello tonnato

Antipasti

Grillezett zöldségek, olívaolaj

Pizza

Margherita – Paradicsom alap, fior di latte, bazsalikom, olívaolaj

Parma – Paradicsom alap, bazsalikom, fior di latte, Pármai sonka, rukkola

Carbonara – fior di latte, guanciale, spenót, parmezán

Diavolo – paradicsom alap, Spianata piccante, fior di latte, bivaly mozzarella

Sevso – tejföl alap, pancetta, juhsajt, fior di latte, olajbogyó, fokhagyma, kakukkfű, rukkola

Aquincum – fior di latte, szarvasgomba, lazackaviár

Desszert

NapoNutella – Nutella alap, mascarpone, gyümölcsök

Panna cotta – Tejszín, eper, mangó

Pasticcini alle Mandorle

Profiterol – Piemonti mogyorókrém, vaníliakrém

Tiramisu

Csatlakozzon hozzánk egy lenyűgöző napközbeni Pizza & Prosecco élményre a történelmi Budai Vár ölelésében, ahol a rusztikus báj találkozik a modern kényelemmel, miközben a város lenyűgöző panorámájában gyönyörködhet. Kövesse figyelemmel az Aranybástya Függőkert megnyitását, és merüljön el az olasz konyha varázslatos  birodalmában!