Január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Az emléknap lehetőséget teremt arra, hogy felidézzük tárgyi, szellemi értékeinket, nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak és erősítsük nemzeti identitásunkat. Ünnepelje Magyarország gazdag kulturális örökségét Budapest szívében, a Budai Várban!

Az Aranybástya Étterem a Magyar Kultúra Napján is autentikus ételekkel várja vendégeit. Séfünk, Szél Attila és csapata, egy különleges menüsort alkotott, Aranybástya Hungarikum Menü néven, amely minden falatban és kortyban megelevenítve a magyar hagyományokat és hazai ízeket. Olvasson tovább a Magyar Kultúra Napja alkalmából összeállított különleges menünkről.

Nem csupán az autentikus ételek, de az étterem környezete, a történelmi Budai Vár és a Lónyay-Hatvany villa is, amelyek Magyarország büszke örökségének részei. Az épületünk helyén a 17. században egy törökkori védmű állt, és az idők során kulturális szentélyévé vált, otthont adva híres festményeknek és műkincseknek. Ismerje meg a villa történetét és régészeti leleteit.

Kulináris utazása alatt fedezze fel a magyar művészet világát és látogasson el aktuális kiállításunkra! Az Aranybástya nem csak kortárs hazai művészek kiállítótere, de színes programjaival és rendezvényeivel is szeretne hozzájárulni a magyar kultúra népszerűsítéséhez. Az étterem épülete a Batthyány Lajos Alapítvány otthonául is szolgál, amely több, mint három évtizede szellemi műhelyként támogatja a magyar konzervatív gondolkodást és számos koncerttel, pódiumbeszélgetéssel és összművészeti előadással várja az érdeklődőket.

Csatlakozzon hozzánk ezen a Magyar Kultúra Napján és tisztelegjen velünk Magyarország gazdag kulturális öröksége előtt!