Megújult Hungarikum Menüsor júniustóll az Aranybástyában. Fedezd fel a magyar gasztronómia világát a Budai Vár szívében!

Megújult Hungarikum Menüsor az Aranybástyában

Az Aranybástya Hungarikum Menüjét a hagyományok tiszteletére alkottuk meg, hogy bemutassuk és felelevenítsük azokat a gasztronómiai kincseket, amik bemutatják a magyar kultúra lényegét. 5 fogásos menüsorunk minden eleme 1-1 alkotás, amely elhozza a hazai ízek egy kis szeletét. Hungarikum Italsorunk pedig a tökéletes párosítás mellé.

Amuse bouche: mangalica rilette, kovászos kenyér, kovászos uborka, makói hagyma.

Üdvözlő falatunk egy klasszikus rilette, kovászos elemekkel és makói hagymával. Üdvözlő ital ajánlatunk pedig a ‘Négyes Fogat’ névre hallgató koktél, amely pálinkával, Törley pezsgővel, magyar akácmézzel és alföldi kamillával készül.

Előétel: libamáj mousse, Egri Bikavér, szőregi rózsa, csabai kolbász, málna fagylalt fűszerpaprikával.

Előételként libamáj mousse, izgalmas ízkombinációkkal: fűszeres kolbásszal, friss, pikáns málnafagylalttal. 

Leves: magyar gulyásleves.

Nem is kerülhetett volna fel más leves a repertoárba, mint a klasszikus gulyás.

Főétel: csirkepaprikás vagy szürkemarha pörkölt.

Főételből két opció közül lehet választani: amely lehet a nagy népszerűségnek örvendő  csirkepaprikás vagy a szintén kedvelt, de kicsit testesebb szürkemarha pörkölt. Előbbi makói hagymából, kalocsai paprikával készül és galuskával tálaljuk; utóbbihoz Egri Bikavért adunk és juhtúrós szélesmetélttel tálaljuk.

A csirkepaprikáshoz egy 2022-es Ménes- Balla Géza Kolna Kadarkát, a szürkemarha pörkölthöz pedig a Stumpf Pincészet Nagy- Eged Grand Superior Bikavérét ajánljuk.

Desszert: dobostorta.

Zárásként egy klasszikus dobostorta került a Hungarikum menübe,amely ropogós karamell fedél alatt egy lágy, csokis vajkrém a piskóta rétegek között. A Zwack Unicum Riservával párosítva nem is tudunk ennél jobb befejezést!